Στις πληγείσες περιοχές της Λέσβου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Από τους πρώτους που επισκέφθηκε σήμερα τη Λέσβο ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Σ. Γαληνό για την έκταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας για την περαιτέρω διαχείριση της έκτακτης κατάστασης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης, ο υφ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Γιαννέλλης, ο Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδες, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Σ. Γαληνός και ο βουλευτής Μυτιλήνης Γ. Πάλλης.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μαζί με το Δήμαρχο του νησιού πραγματοποίησαν ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Λέσβου που υπέστησαν τις σοβαρότερες και πιο εκτεταμένες ζημιές όπως τα, χωριά Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτος, Ακράσι, Τριγώνας, Πλαγιά, όπου συνάντησαν τον Αν. Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χ. Αθανασίου και τον τομεάρχη υποδομών της ΝΔ Αχ. Καραμανλή οι οποίοι ενημερώθηκαν και αυτοί για την κατάσταση.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διαθέτει και την ικανότητα και τη βούληση να διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα. Καλούμε την πολιτεία να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά την Τοπική Αρχή και τους κατοίκους της Μυτιλήνης που δοκιμάζονται. Η κατάσταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξαναζήσουμε φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος όπου σε ανάλογες καταστάσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάλευε μόνη της να φέρει σε πέρας το δύσκολο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα