Στις ράγες η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να μπαίνει σχετικά άμεσα σε διαδικασία υλοποίησης. Ο λόγος για τον επανασχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας της –πρώην για την ώρα– ΕΡΤ, με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να εμφανίζεται να έχει δώσει ήδη τη σχετική εντολή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών» οι αλλαγές θα αφορούν την τοποθέτηση νέας διοίκησης στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στον οποίο θα εφαρμοστεί αξιολόγηση του προσωπικού και στο σύνολό του προβλέπεται να λειτουργήσει υπό νέο νομικό καθεστώς και με διαφορετικές δομές.

Ειδικότερα, η Εφ.Συν. αναφέρει ότι οι πρώτες αλλαγές εντοπίζονται στην επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάζονταν πριν μπει το λουκέτο το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, σε ένα σχήμα από το οποίο θα εξαιρεθούν οι τότε γενικοί διευθυντές, ειδικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι σε ειδικές θέσεις, αλλά αντιθέτως θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι νυν εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ.

Σε επίπεδο μάρκετινγκ, τώρα, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η υιοθέτηση-επιστροφή του παραδοσιακού brand name της ΕΡΤ.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ γνωστοποίησαν το δικό τους πλάνο λειτουργίας του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

• Η βασική χρηματοδότηση της ΕΡΤ να επιτυγχάνεται μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

• Όλοι να εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, με πλήρη αποκλειστική απασχόληση και ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς εξαιρέσεις. • Να παύσει η εργολαβική ανάθεση παραγωγής προγράμματος σε ιδιωτικές εταιρείες.

• Μοντέλο αυτοδιεύθυνσης στον τομέα διοίκησης/οργάνωσης με επιλογή των υπευθύνων από τη βάση.

• Να θεσπιστεί και να λειτουργήσει ένα πανελλαδικό όργανο βάσης που θα ονομάζεται Εποπτικό Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα