Στις Φιλιππίνες ο Πάπας Φραγκίσκος

Οι Φιλιππίνες είναι ο επόμενος σταθμός του Πάπα Φραγκίσκου, στο πλαίσιο  της επταήμερης περιοδείας του στην Ασία. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  θα παραμείνει εκεί  μέχρι τη Δευτέρα ενώ  τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ενόψει της επίσκεψης του Πάπα είναι δρακόντεια.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Φραγκίσκου στη χώρα αυτή της Ασίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Καθολικών. Εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις όπου θα παραστεί ο Πάπας.

Σχεδόν 50.000 στρατιώτες και αστυνομικοί από ολόκληρη τη χώρα θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ασφαλείας στην ιστορία των Φιλιππίνων. Το 1970 ένας βολιβιανός καλλιτέχνης μεταμφιεσμένος σε ιερέα είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον του πάπα Παύλου του VI κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Ο Φραγκίσκος αναμένεται να απευθύνει μήνυμα συμπόνοιας στα εκατομμύρια Φιλιππινέζων που υποφέρουν από τα δεινά της διαφθοράς, τα επακόλουθα από τη δράση των ανταρτών εναντίον της κυβέρνησης που διήρκεσε δεκαετίες και την κλιματική αλλαγή.

Ο Πάπας θα επισκεφθεί την επαρχία Λέιτε στα κεντρικά της χώρας, που ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος το 2013 στοίχισε τη ζωή σε 6.300 ανθρώπους.

Περίπου δύο εκατομμύρια άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία του Σαββάτου στην οποία θα χοροστατήσει ο Φραγκίσκος στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν Σίτι, που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα