Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης οι βάσεις εισαγωγής για ΑΕΙ – ΤΕΙ

 

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Αύριο Πέμπτη 24-8-2017, στις 10:00 το πρωί ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2017», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https ://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου».

Μετά την ανακοίνωση των νέων που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών και κατόπιν οι αιτήσεις μετεγγραφών, ώστε να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο.

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις

Εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η μεγάλη αποτυχία των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις των συναφών σχολών. Θεωρούν λοιπόν ότι  οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Σημαντικά αισθητή πτώση αναμένουν και στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, ενώ εκτιμούν ότι στα ίδια επίπεδα θα είναι οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Στις υπόλοιπες σχολές οι αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρχουν οι συνηθισμένες αυξομειώσεις, θεωρούν ωστόσο ότι στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο και ειδικά στις Παιδαγωγικές Σχολές η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ανθρωπιστικές σπουδές) οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι στα περσινά επίπεδα, επομένως οι όποιες αλλαγές στις βάσεις θα είναι αποτέλεσμα της ζήτησης, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και άνοδος στις πιο περιζήτητες σχολές.

Ανάλογες αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ), όπου  έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα