Στις 10/12 η δίκη του Πέτρου Κωστόπουλου

Για τις 10 Δεκεμβρίου ορίστηκε η δίκη του Πέτρου Κωστόπουλου από το Τριμελές Αυτόφωρο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ.

Η σύλληψη του πρώην εκδότη, έγινε έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά σε χρέη ύψους 408.000 ευρώ των εταιρειών ΙΜΑΚΟ και Space FM Stereo προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Ο κ. Κωστόπουλος έχει προχωρήσει σε περιορισμό των χρεών και των οφειλών του από 6,5 εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο του 2012, όταν πτώχευσε η εταιρεία ΙΜΑΚΟ -της οποίας ήταν ιδιοκτήτης- σε 350.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο χρέος προκύπτει από τα εξής:

  • Οι 200.000 ευρω είναι από τα μισθώματα της εταρίας ΙΜΑΚΟ που δεν έχουν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη του κτηρίου που στεγαζόταν. Τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης τα έχει εκχωρήσει στο δημόσιο.
  • Οι 150.000 ευρώ προέρχονται από εισφορές προς το ΙΚΑ. Όπως ισχυρίζεται, οι εισφορές αυτές προέρχονται από την περίοδο που οι εργαζόμενοι, λόγω μη καταβολής των χρημάτων τους, είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ο ίδιος είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ. Μάλιστα τα χρέη αυτά φέρεται ότι προσπάθησε να τα ρυθμίσει και αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.Stiw
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα