Στις 2 Απριλίου η δίκη Τσοχατζόπουλου για το ακίνητο στη Δ. Αεροπαγίτου

Στις 2 Απριλίου τελικώς θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η υπόθεση που αφορά το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την μή δήλωσή του στο πόθεν έσχες από τον  πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Εφόσον μάλιστα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση , τότε το ακίνητο θα περάσει οριστικά στα χέρια του Δημοσίου.

Ειναι η τρίτη φορά που ο πρώην υπουργός, ο οποίος σημειωτέον εκτίει 20 έτη κάθειρξη για την εμπλοκή τους στις «μίζες» των εξοπλιστικών , θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων που είχε κρίνει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση του πόθεν έσχες είχε επιβάλει στον πρώην υπουργό κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια. Το  δικαστήριο είχε επίσης διατάξει  τη δέσμευση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου .

Κατά την απολογία του τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποδώσει την όλη υπόθεση σε «άγνοια του νόμου» δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν είχε πρόθεση να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Ο ίδιος δε ,  επιμένει μέχρι και σήμερα ότι το ακίνητο χρησιμοποιήθηκε ως «βιτρίνα για επικοινωνιακούς λόγους» και ότι υπήρχε «γραμμή άνωθεν» για την πολιτική του εξόντωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα