Στις 29 Μαΐου η απόφαση για το δομημένο ομόλογο

Στις 29 Μαΐου και όχι σήμερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί θα εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατά την κατηγορία κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία.  Η αναβολή της έκδοσης της ετυμηγορίας έγινε λόγω φόρτου εργασίας των δικαστών.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι «πέφτουν στα μαλακά», ενώ μειώνεται αισθητά και η πολιτική χροιά που περιβάλλει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται οτι ο εισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης έχει εισηγηθεί την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου αλλά ζητησε την απαλλαγή τους για τα αδικήματα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης ο ίδιος ζήτησε  την αθώωση του τότε ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, ο εισαγγελέας  έχει ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδη και η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης όπως και οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για απάτη από κοινού.

Επίσης, πρότεινε την ενοχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος των στελεχών της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργου Αποστολίδη, και Θεόδωρου Πρινιωτάκη – ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) και του υπευθύνου της ΝΑΜ Γιώργου Παπαμαρκάκη. Αγορεύοντας ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα