Στις 7 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές στην Ινδία

Η Ινδία, η μεγαλύτερη ομόσπονδη δημοκρατία στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών από τις 7 Απριλίου, εκλογές στις οποίες ο επικεφαλής της εθνικιστικής ινδουιστικής αντιπολίτευσης Ναρέντρα Μόντι θεωρείται ο επικρατέστερος για τη νίκη.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε εννέα φάσεις έως τις 12 Μαΐου, ώστε τα 814 εκατομμύρια των Ινδών να μπορέσουν να προσέλθουν στις κάλπες στα 930.000 εκλογικά τμήματα της χώρας και οι δυνάμεις ασφαλείας να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της, καθώς κατά το παρελθόν εκλογές  αμαυρώθηκαν από βίαια επεισόδια και εκλογική νοθεία.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 Μαΐου, δήλωσε η ινδική εκλογική επιτροπή σε συνέντευξη Τύπου. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα των εκλογών έλαβε υπόψη τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις σχολικές διακοπές, τις γεωργικές καλλιέργειες και τη συλλογή της συγκομιδής.

Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Β.Σ. Σαμπάτ κάλεσε κόμματα και υποψήφιους να σεβαστούν τις «αξίες της δημοκρατίας και του πλουραλισμού στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δίνοντας “ομιλίες που θα ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) θεωρείται ότι θα επικρατήσει του Κόμματος του Κονγκρέσου το οποίο λαμβάνει πολύ χαμηλά ποσοστά, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια στην εξουσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα