Στις 8 Σεπτεμβρίου η δίκη του 35χρονου που μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας

Αναβολή για τις 8 Σεπτεμβρίου πήρε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του 35χρονου συμβασιούχου ο οποίος την περασμένη Δευτέρα τραυμάτισε με μαχαίρι τον δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά.

Αν και ο ίδιος ζήτησε την Τετάρτη από το δικαστήριο να γίνει η δίκη του, η έδρα προχώρησε στην αναβολή της προκειμένου να προσέλθει και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο κ. Τσουκαλάς, κρίνοντας ότι είναι «κρίσιμη η κατάθεση του θύματος για να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης». Ο δήμαρχος Ελευσίνας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς, συνεχίζει να νοσηλεύεται, ενώ στην κατάθεση του στην ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανθρώπου που τον τραυμάτισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου –όταν τελικά δικαστεί- αναμένεται να επικαλεστεί ακαταλόγιστο για την πράξη του. «Φροντίστε μέχρι να γίνει η δίκη σας να έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα» τον προέτρεψε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου. Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, πάντως, για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έγινε δεκτό.

Ο 35χρονος φέρεται ότι θα υποστηρίξει ότι δεν είχε «προηγούμενα» με τον δήμαρχο Ελευσίνας, ούτε ήταν δυσαρεστημένος με την επερχόμενη λήξη της σύμβασής του, αλλά ότι «έκανε, το έκανε σε μία στιγμή παροξυσμού και ζητάει συγνώμη».

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα