Στοιχηματική απάτη στην Μπουντεσλίγκα δείχνουν έρευνες Πανεπιστημίων

 

Κοινή πενταετής έρευνα (από το 2010 μέχρι το 2015) ενός γερμανικού πανεπιστημίου και δύο των ΗΠΑ, κατέληξε σε ένα παράξενο συμπέρασμα γύρω από την Μπουντεσλίγκα.

Συγκεκριμένα, μελετήθηκε η στοιχηματική δράση μίας συγκεκριμένης εταιρίας (της Betfair) γύρω από 1.251 παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος και παρατηρήθηκε ότι οι αναμετρήσεις τριών συγκεκριμένων διαιτητών (δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη τα ονόματά τους) είχαν αυξημένα πονταρίσματα στα Under/Over.

Η έρευνα αναφέρει πως η διαφορά στους στοιχηματισμούς των αγώνων των συγκεκριμένων διαιτητών σε σχέση με αυτούς των υπολοίπων 20 είναι τεράστια, σε βαθμό που δεν μπορεί να είναι τυχαία, τουλάχιστον πάντα με τα λεγόμενα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό δίκτυο WDR.

Το δημοσιεύματα αναφέρει ρητά πως το συγκεκριμένο συμπέρασμα δεν αποδεικνύει παράνομη συμπεριφορά από τους διαιτητές, όμως επισημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο για έναν διαιτητή, από το να οδηγήσει ένα παιχνίδι στο Over ή ακόμη και στο Under.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα