Στον αέρα η αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων του δήμου Παύλου Μελά

Στον αέρα βρίσκεται εδώ και μήνες έργο με τίτλο “Αντικατάσταση ρυπογόνων δημοτικών οχημάτων του δήμου Παύλου Μελά με νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας” (Κωδικός ΟΠΣ: 389612), εγκεκριμένου προϋπολογισμού 2.100.501,65 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος – αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στις 21-2-2013. Η πράξη χρηματοδοτείται κατά 100% από το Ταμείο Συνοχής και έχει ως αντικείμενο την προμήθεια συνολικά δεκαεπτά (17) νέων οχημάτων για τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αρμόδια διαχειριστική αρχή είναι η ΕΥΔ ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο ίδιο μέτρο έχουν εγκριθεί αντίστοιχα και οι προτάσεις άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Συκέων, Αμπελοκήπων και Καλαμαριάς).

Λόγω της γενικότερης αναστολής που επιβλήθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα έργα στις 14/4/2014 με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ «Εφαρμογή εγκυκλίου “Οδηγίες διαχείρισης για τα έτη 2013-2015 & προετοιμασία κλεισίματος/αναθεώρηση 2013 των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ” – Κλείσιμο ΟΠΣ σε νέες εντάξεις έργων», αναστολής προκύπτουσας εκ της σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης – όπως σαφώς παραδέχεται η ίδια η εγκύκλιος –, η εκτέλεση των έργων έχει μείνει χωρίς εξέλιξη με αυτονόητες δυσμενείς συνέπειες στην λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.

Η αναστολή αναμενόταν να λήξει στο τέλος Μαΐου του 2014 κάτι που ωστόσο δεν έγινε και ως σήμερα παραμένει άγνωστο το ποια θα είναι η εξέλιξη των συγκεκριμένων έργων. Η χρονική αυτή καθυστέρηση θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υλοποίηση του έργου με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορεί αυτό να ολοκληρωθεί εντός της διαχειριστικής περιόδου του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα