Στον… αέρα οι αλλαγές!

H Σούπερ Λιγκ μπορεί να έχει ψηφίσει τις αλλαγές που αφορούν στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν (συμμετοχή του πρώτου της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ και μείωση των ομάδων από 16 σε 14 τη μεθεπόμενη περίοδο), είναι ωστόσο αμφίβολο αν αυτή η απόφαση θα εφαρμοστεί.

Τα πάντα θα κριθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (12/7), η οποία καλείται να επικυρώσει τις αποφάσεις του περασμένου Μαρτίου, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί και η ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων, κάτι που δεν είναι και τόσο σίγουρο.

Η προκήρυξη που έχει μοιραστεί στις ομάδες περιλαμβάνει τρία σενάρια. Το πρώτο μιλάει για διεξαγωγή πλέι οφ στις 1-6. Το δεύτερο μιλάει για πλέι οφ στις θέσεις 1-4 ενώ το τρίτο μιλάει για διεξαγωγή της διαδικασίας των πλέι οφ όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του πρωταθλητή.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα κάνουν λόγο οι «μικροί» την απειλή τους πράξη. Οι ομάδες θέλουν ανακατανομή των εσόδων της Λίγκας και αν αυτή δε γίνει δεκτή, τότε  ούτε η διαδικασία των πλέι οφ θα αλλάξει ούτε μείωση των ομάδων θα υπάρξει. Από τις μέχρι στιγμής προθέσεις των ομάδων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι θετικές στο ενδεχόμενο της ανακατανομής των εσόδων. Αντίθετα, Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός λένε «όχι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα