Επανεκλογή Καπράλου στην ΕΟΕ!

 

Ο Σπύρος Καπράλος είναι… κατά τα φαινόμενα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφού με ψήφους 14-0 επανεξελέγη, σε μία διαδικασία εκλογών, όμως, που δεν ήταν φυσιολογική.

Νωρίς το πρωί ο έτερος υποψήφιος, Ισίδωρος Κούβελος, αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο νοσοκομείο με αποτέλεσμα προσωρινά να στηθεί ένα σκηνικό αναβολής. Ο Λάμπης Νικολάου, που είχε οριστεί από την ΔΟΕ προεδρεύων της επιτροπής, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η διαδικασία, όμως η πλευρά του κ. Καπράλου συγκάλεσε την ολομέλεια που επέλεξε νέο προεδρεύοντα τον κ. Κανελλάκη, ο οποίος ξεκίνησε κανονικά τη διαδικασία, την οποία δεν αναγνωρίζει η πλευρά του κυρίου Κούβελου.

Το 14-0 είναι δείγμα πως αν οι εκλογές διεξάγονταν κανονικά, τότε ο Σπύρος Καπράλος θα έπαιρνε τη νίκη με 14-13. Η επικύρωση του αποτελέσματος είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τις δύο πλευρές τις επόμενες μέρες.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Σπύρος Καπράλος μετά την επανεκλογή του, πάντως, δείχνουν πως το αποτέλεσμα θα πρέπει να θεωρείται έγκυρο: «Η εκλογή δεν είναι του Καπράλου, είναι εκλογή του ελληνικού αθλητισμού, των Ελλήνων αθλητών που μας έδωσαν τόση χαρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λυπάμαι που ορισμένοι συνάδελφοι δεν ήρθαν στη διαδικασία, να ξέρουν ότι θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.  Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει οικονομική κρίση που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν είναι προσωπικές νίκες κανενός, αλλά νίκη του ελληνικού αθλητισμού»

«Απ’ ότι μας ενημέρωσε ο κύριος Νικολάου , η ΔΟΕ ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα και τη διαδικασία. Υπήρξε μεγάλη απαρτία σήμερα στην ΕΟΕ, παρευρέθηκαν 14 μέλη και αποφασίστηκε η διαδικασία να προχωρήσει σύμφωνα με τους νόμους και να γίνουν οι εκλογές. Ήταν η πλειοψηφία, 14 από τα 25 μέλη. Όπως είπα και στους συναδέλφους, λυπήθηκα πολύ με αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον αθλητισμό. Αθλήματα που μας έχουν χαρίσει χαρές και μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποβλήθηκαν από τη διαδικασία αυτή.  Η Ελλάδα πρέπει να έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ολυμπιακή Επιτροπή, από την Ελλάδα ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχει μείνει χωρίς μέλος στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν δεν αγιάσουμε, δεν θα καταφέρουμε αυτόν τον στόχο».

Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Παύλος Κανελάκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας της σκοποβολής με 14-0 ψήφους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα