Στον ανακριτή και η σύζυγος του Ευσταθίου

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή θα εμφανιστεί προσεχώς να απολογηθεί για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα η σύζυγος του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG που εμπλέκεται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε τραπεζικούς του λογαριασμούς εντοπστηκε χρηματικό ποσό ύψους 2,5 εκ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί και κατά την κατηγορία αποτελούν μικρό μέρος των χρημάτων που φέρονται να πέρασαν από λογαριασμούς του και τα οποία υπολογίζεται ότι αγγίζουν συνολικά   τα 36 εκ. ευρώ.

Σημειωτέον  ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκτός από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD  κατηγορείται και για εμπλοκή  σε μίζες και για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μάλιστα κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές και μετά το 2005.

Εντωμεταξύ το ενδιαφέρον των Ελβετικών και των Γερμανικών  αρχών εντοπίζεται στους  τραπεζίτες Όσβαλντ και Λυγινό. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Ο Κάντας εμφάνισε τον Λυγινό ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να «νομιμοποποιεί» τις μίζες. Μάλιστα περιγράφοντας  συγκεκριμένη συνάντηση είχε αναφερθεί σε παλιό πολιτικό τον οποίο ο Λυγινός συναντούσε και τον αποκαλούσε «πατέρα» και «άπληστο».

Τέλος, τις επόμενες ημέρες έξι ακόμα κατηγορούμενοι καλούνται σε απολογία  για το αντιαεροπορικό σύστημα ASRAD. Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα