Στον ανακριτή σήμερα εκ νέου ο Κ. Σακκάς

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δ.  Μόκκα θα βρεθεί σήμερα ο Κώστας Σακκάς που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη εκ νέου καθώς αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα σε διαμέρισμα που φέρεται ως γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση, είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα είχε προχωρήσει  σε απεργία πείνας για 38 ημέρες, το περασμένο καλοκαίρι. Τότε οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ιδιαίτερα αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και της χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος πριν λίγες ημέρες συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Στη δίκη του στο Τριμελές Αυτόφωρο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, όμως η εισαγγελία άσκησε έφεση υπέρ του νόμου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα