Στον ανακριτή σήμερα ο Χάρης Τομπούλογλου

Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων για μίζα 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία για τη συνέχιση σύμβασης που είχε υπογράψει με το νοσοκομείο.

Πρόκειται για την εταιρεία «Next Com Media» η οποία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την προβολή του νοσοκομείου. Ο Χάρης Τομπούλογλου κατηγορείται ότι απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο έπειτα από υποδείξεις της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εικονικής διαπραγμάτευσης, μειώθηκε στις 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων το μεσημέρι των Χριστουγέννων και εισερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Πιστεύω στον Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει». Ο ίδιος κατήγγειλε σκευωρία σε βάρος του λέγοντας πως τα προσημειωμένα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά. «Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», υποστήριξε.

Ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη  μετά από παρακολούθηση επτά ημερών .

Οι άντρες του Τμήματος Εκβιαστών βιντεοσκόπησαν όλη τη συναλλαγή.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μειοδοτικό διαγωνισμό για τη διαφημιστική προβολή έργου χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ που αφορούσε στην παιδική παχυσαρκία.

Η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό με προσφορά 168.000 ευρώ ξεκίνησε το έργο αλλά ο Διοικητής του Παίδων και στέλεχος της ΝΔ, άρχισε σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας Άγη Τάτση , «να θέτει προσκόμματα με δικαιολογίες πώς δεν εκτελούνταν σωστά το έργο και να απειλεί πώς θα την κηρύξει έκπτωτη».

Με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου  ζητήθηκαν από τον κ. Τομπούλογλου διευκρινήσεις και τότε αυτός  φέρεται να είπε «τόσα λεφτά κυκλοφορούν γύρω μας, για μας δεν έχει;».

Για τον εκβιασμό ενημερώθηκε  ακόμα και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στο Τμήμα Εκβιαστών και μπήκε σε λειτουργία ο κοριός που κατέγραψε τις συνομιλίες της διαπραγμάτευσης η οποία ξεκίνησε από τα 30.000 ευρώ και έπεσε στα 25.000 ευρώ.

Ακούγεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου  στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής εταιρείας:

«Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; Χαζός είμαι…». «Δεν είμαι εγώ μ….ς να κονομάνε όλοι από τις δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία. Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε χρυσές δουλειές. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό».

Στο μεταξύ, να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου για εκβίαση κάλεσε το ομώνυμο ίδρυμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλούμε το ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του» δήλωσε ο Υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδείξει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς

Ο υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κος Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήταν μία εξαιρετικά επιτυχής επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αξιοποίησε όλες τις σχετικές πληροφορίες..

«Η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει», ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εντολή πρωθυπουργού «όλοι να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» .

Επεσήμανε τέλος ότι ο Χάρης Τομπούλογλου  είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα