Στον αστερισμό του Ζοζέ Μοράις!

Ζοζέ Μοράις ημέρα τρίτη στα Σπάτα με τον Πορτογάλο προπονητή να είναι ήδη απαιτητικός όσον αφορά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο πως πρέπει να κινούνται όλες μαζί οι γραμμές της ομάδας στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα.

Ο 51χρονος προπονητής της ΑΕΚ δεν ξεκίνησε με ειδική προπόνηση, δηλαδή με τεσταρίσματα  των παικτών σε «οικογενειακά διπλά» για να μάθει τον καθένα ξεχωριστά και το που αγωνίζεται, αλλά με γενικότερου περιεχομένου μαθήματα, κυρίως για το πώς πρέπει να λειτουργεί το σύνολο χωρίς την μπάλα, αλλά και το πώς πρέπει να συνεννοούνται οι γραμμές όταν η μπάλα είναι στην κατοχή της ομάδας.

Ο Μοράις φαίνεται να έχει στο νου του συγκεκριμένο σύστημα κόντρα στον Πανιώνιο, έχοντας μελετήσει το ρόστερ τις προηγούμενες μέρες και δεν είναι αυτό που δείχνει να τον «καίει» αυτή τη στιγμή. Βέβαια, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιλέξει το… πατροπαράδοτο 4-2-3-1 ή το 4-3-3 που εφαρμόστηκε τελευταία φορά στη Λάρισα από τον προκάτοχό του.

Οι επιλογές του ως γνωστόν είναι συγκεκριμένες, καθώς απουσιάζουν οι Βάργκας, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκάλο και Λέσκοτ. Το κενά των δύο τελευταίων θα καλυφθούν από τους Μπακάκη και Κολοβέτσιο, αλλά από τη μέση και μπροστά ο Μοράις θα πρέπει να εφαρμόσει μία συγκεκριμένη διάταξη και ποιός ξέρει ποια θα είναι αυτή… Αν ο Σιμόες είναι καλά, τότε μάλλον θα παίξει δίπλα στον Γιόχανσον (που πάντως ταλαιπωρείται από ίωση), αλλά αν δεν παρουσιαστεί έτοιμος ίσως δούμε τον Μάνταλο δίπλα στον Γιόχανσον, τον Μπακασέτα «δεκάρι» και τους Αραβίδη, Πλατέλλα στα άκρα, με τον Αλμέιδα σέντερ φορ. Αν προκύψει αδυναμία συμμετοχής του Σουηδού και δεν είναι 100% έτοιμος ο Σιμόες, τότε διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα και οι Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος.  Η αποστολή είναι η εξής: Μπάρκας, Ανέστης, Ντίας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Μανωλάς, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Σιμόες, Πλατέλλας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Τζανετόπουλος, Αλμέιδα, Αραβίδης, Πέκχαρτ και Μπακασέτας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα