Στον εισαγγελέα για χρηματισμό οι τέσσερις υπαλληλοι του Οίκου του Ναύτου

Στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους οδηγούνται οι τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου που συνελήφθησαν να χρηματίζονται από ιδιοκτήτη κλινικής .

Οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν χθες με  εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση την ώρα  που έπαιρναν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής.

Η κομπίνα σύμφωνα με τις αρχές προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατομμυρίου  ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον οίκο του Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται.

Όπως φέρεται να κατήγγειλε ο ίδιος ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Τότε τον πλησίασε υπάλληλος του ταμείου που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.

Ο κλινικάρχης απευθύνθηκε στις αρχές  τις οποίες ενημέρωσε  ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους υπαλλήλους από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα