Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε και διαβιβάζεται στον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, η έρευνα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με χρηματικό ποσόν το οποίο , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αγγίζει τα εννιά εκατομμύρια ευρώ.

Ο κος Αθανασίου αφού μελετήσει το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί θα αποφασίσει – το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας- εάν θα προχωρήσει άμεσα σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων ή αν θα ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η υπόθεση αφορά σε συμβάσεις που είχε υπογράψει η ΕΠΟ με δύο εταιρείες προκειμένου να γίνουν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές . Κι ενώ οι συμβαλλόμενες εταιρείες πληρώθηκαν για το σύνολο των εξετάσεων που όφειλαν να πραγματοποιήσουν εντούτοις από τις  περίπου

1,5 εκατομμύριο μετρήσεις που θα έπρεπε να γίνουν , ολοκληρώθηκαν μόνον οι 15.530!

Το αδίκημα που διερευνάται εν προκειμένω είναι η απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και ήδη έχουν κληθεί και έχουν υποβάλλει  έγγραφες εξηγήσεις (υπομνήματα) ως ύποπτοι για την τέλεση του δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, οι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος που έχουν υπογράψει τις δύο επίμαχες συμβάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας του ΣΔΟΕ άνοιξαν και ελέγχονται  τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι υπέυθυνοι των δύο συμβαλλόμενων με την ΕΠΟ εταιρειών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ εντοπίστηκε μια από τις επίμαχες συμβάσεις (η αρχική, του 2005). Η σύμβαση αφορούσε στην έκδοση κάρτας υγείας των αθλητών της ΕΠΟ στο πλαίσιο της οποίας προβλεπόταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος παρακολούθησης των ιατρικών δεδομένων που θα προέκυπταν από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονταν οι αθλητές. Το κόστος της κάθε μέτρησης ανερχόταν στο ποσόν των περίπου 12 ευρώ. Όρος της σύμβασης ήταν ότι σε περίπτωση που γίνονταν λιγότερες από 250.000 μετρήσεις η ΕΠΟ θα …πλήρωνε τη διαφορά.

Η συμβαλλόμενη εταιρεία απορροφήθηκε από άλλη και το 2010 υπογράφτηκε μεταξύ ΕΠΟ και της νέας πια εταιρείας η δεύτερη σύμβαση με τους ίδιους ακριβώς όρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα