Στον… κουβά και η νέα πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ

Μια νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ με υποψήφιους τον Ρ. Μορώνη (πρόεδρο), τον Β. Μουλόπουλο (αντιπρόεδρο) και τον Νίκο Κιάο (μέλος) έριξε στη Διάσκεψη των Προέδρων αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ωστόσο ούτε αυτή βρήκε στόχοι καθώς ο Ν. Δένδιας απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία επί της νέας πρότασης, «χρεώνοντας» στον πρόεδρο της Βουλή την πρόθεση να καταγραφεί –με τον ένα ή τον άλλον τρόπο– «καταψήφιση», άρα μη διάθεση συναίνεσης.

Είχε προηγηθεί η άρνηση των κομμάτων στην επιλογή Πολύδωρα αλλά και απαίτηση της Ν.Δ. για απόσυρση του νόμου Παππά στο σύνολό του αντί της τροπολογίας μερικής αναστολής την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ εφόσον στην τροπολογία Παππά αντικατασταθεί η λέξη «αναστέλλεται» με τη λέξη «καταργείται» και ο πρόεδρος της Βουλής εγγυηθεί προσωπικά ότι δεν θα επανέλθει με άλλη τροπολογία που θα αναιρεί την παρούσα.

«Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα. Καθόλου δεν συμφωνούμε με την πρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες! Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα