Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Ιμπραϊμ Αφελάι!

Τη μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για το ελληνικό πρωτάθλημα, ανακοίνωσε και επίσημα, την Κυριακή (10/8), ο Ολυμπιακός, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον διεθνή Ολλανδό, Ιμπραϊμ Αφελάι!

Η μεταγραφή του σπουδαίου ποδοσφαιριστή ανακοινώθηκε παράλληλα από την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, μετά την οριστική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο διοικήσεων και τις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε ο παίκτης, τις οποίες πέρασε με επιτυχία.

Ο Αφελάι παραχωρήθηκε δανεικός για έναν χρόνο στους «ερυθρόλευκους». Στη συμφωνία έχει προβλεφθεί οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε από τις δύο ομάδες. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός εξαγοράσει τα δικαιώματα του Ολλανδού, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του για την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Ο Αφελάι είναι 28 ετών και καλύπτει με την ίδια άνεση όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Είναι διεθνής 44 φορές με την Ολλανδία και έχει σημειώσει 5 γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην PSV Αϊντχόβεν, με την οποία αγωνίστηκε σε 159 αγώνες, σημειώνοντας 35 τέρματα. Το 2011 παραχωρήθηκε στην Μπαρτσελόνα, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Στην ομάδα της Καταλονίας αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια και σημείωσε ένα γκολ, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2011 τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός μέχρι τον Απρίλιο του 2012. Την περυσινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Σάλκε, στην οποία υπέστη εκ νέου έναν σοβαρό τραυματισμό, μένοντας για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα