Στον υπουργό Δικαιοσύνης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θoδωρή Δρίτσα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τάσο Κουράκη, Μάνια Παπαδημητρίου και Βασιλική Κατριβάνου, επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, πριν από λίγο προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις του υπουργείου σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν κενή περιεχομένου και άκαιρη τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων υπό την διπλή ιδιότητα υποδίκου και καταδίκου. Ειδικότερα, ο Θόδωρος Δρίτσας είπε ότι η διάταξη αυτή δεν προσφέρει λύση αφού αφενός είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του νεαρού κρατούμενου και αφετέρου βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία η οποία είναι άσχημη αφού το Σάββατο είναι η μέρα τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, φίλο του Ρωμανού.

Επισήμαναν, επίσης, τόσο ο ίδιος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως δεν πρέπει η ζωή ενός ανθρώπου να σταθμίζεται με βάσει τυπικούς λόγους και πρόσθεσαν πως πρότειναν και ζητουν λύση για το θέμα σε άλλη κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να επαναλάβει ο νεαρός κρατούμενος την αίτησή του προς το Συμβούλιο των φυλακών, ώστε να ζητηθεί εκ νέου η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεσή του. Αυτή άλλωστε η άρνηση είναι η καθοριστική στην υπόθεση, αφού είναι δεσμευτική για τα μέλη του Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα