Στοπ στο κύπελλο, bye bye ο Πογιέτ;

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δέχθηκε να έρθει στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά, μαζί με τη διοίκηση, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για το μέλλον. Ο Ουρουγουανός, παρατηρώντας ότι μπορεί να περάσει την ποδοσφαιρική του κουλτούρα σε μία ελληνική ομάδα (στην αρχή δεν ήταν βέβαιος), βλέποντας δυναμική στην ΑΕΚ, κόσμο στο γήπεδο, καλές εγκαταστάσεις, στιβαρή διοίκηση, ευρωπαϊκή προοπτική και όραμα, έδειχνε διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιό του…

Τώρα; Μετά από όλα αυτά, τις παλινωδίες της ΕΠΟ και του Σταύρου Κοντονή, θα μείνει στην Ελλάδα; Θα απορρίψει τυχόν πρόταση από την Ισπανία ή την Αγγλία για να μείνει στην ποδοσφαιρική «μπανανία»; Είναι ποτέ δυνατόν, ένας προπονητής που στην ποδοσφαιρική καριέρα του έχει παίξει σε ημιτελικούς Κυπέλλου Αγγλίας, Ισπανίας, Κόπα Αμέρικα, και Κυπέλλου UEFA, να συνεχίσει την καριέρα του σε μία χώρα που ματαιώνει τον ημιτελικό του Κυπέλλου δύο ώρες πριν από τη διεξαγωγή του;

Ο Πογιέτ είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τίτλους πολύ πιο σημαντικούς από το Κύπελλο Ελλάδας και πρόβλεψή μας είναι πως, όσο κι αν έχει δεθεί με την «Ένωση», δύσκολα θα μείνει στα Σπάτα! Αυτό το έχουν μάλλον καταλάβει στην ΠΑΕ, που πραγματικά δυσκολεύονται να χαράξουν γραμμή για όλα αυτά που συμβαίνουν. Από τη μία είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την προοπτική συμμετοχής σε έναν τελικό και της κατάκτησης ενός τροπαίου, από την άλλη αισθάνονται και πάλι την αδικία στο πετσί τους.

Η ΑΕΚ είναι αυτήν τη στιγμή ένας οργανισμός που ανορθώνεται, παρά το ότι η χώρα βρίσκεται σε τέλμα. Έφερε παίκτες κλάσης που βρίσκονταν σε πτωτική πορεία, για να τους αναγεννήσει και αυτοί με τη σειρά τους να αναγεννήσουν την ΑΕΚ. Η φιλοσοφία αυτή έπιασε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον την εμπνεύστηκε, σε εκείνον που κατάφερε με αυτό το περιορισμένο, αλλά ορθολογικό μπάτζετ, να οδηγήσει την ομάδα ψηλά. Πώς, όμως, θα συνεχίσει να πείθει παίκτες όπως ο Μπαρμπόσα, ο Βάργκας, ο Ντιντάκ και ο Μπουονανότε, πώς θα πείσει τον επόμενο προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να της παραχωρήσει δανεικό ποδοσφαιριστή, σε μία χώρα που το Κύπελλο ματαιώνεται και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού;

Ο Γκουστάβο Πογιέτ πόνταρε πολλά σε αυτό το Κύπελλο. Για τους προπονητές οι τίτλοι είναι χρυσές αναφορές στα βιογραφικά τους. Οι πληροφορίες μας θέλουν τον Ουρουγουανό να είναι πιο απογοητευμένος κι από ό,τι ήταν μετά το ματς με το Λεβαδειακό, όπου η ΑΕΚ έχασε 1-2 και μπήκε στα αποδυτήρια λέγοντας στους παίκτες του να μη στεναχωριούνται, διότι έπαιξαν όπως τους είχε ζητήσει!

Η στάση της διοίκησης

Τώρα, όσον αφορά τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, όχι τόσο για τη ματαίωση του Κυπέλλου, όσο για το ότι η ΑΕΚ έχει σχηματίσει έναν καλό κορμό από παίκτες που δεν είναι καν 30 χρονών και που αν μπει ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας (με τυχόν περαιτέρω δράσεις του Κοντονή, παύση του πρωταθλήματος και εξόδου των ομάδων από την Ευρώπη) θα φύγει κόσμος και θα πρέπει να ξεκινήσει η ομάδα από την αρχή, παρά το ότι ως ΠΑΕ η αρχή αυτή έγινε πριν από δύο χρόνια.

Η ΑΕΚ δεν είναι Ολυμπιακός, με δέκα παίκτες που πάνε κι έρχονται κάθε χρόνο. Θέλει να χτίσει κορμό, να δημιουργήσει σύνολο συναισθηματικά δεμένο με τον κόσμο και σύντομα, σε ένα-δύο χρόνια, να χρειάζεται μόνο δύο ή τρεις μετεγγραφές κάθε καλοκαίρι για να προχωρά, όπως έκανε τις παλιές καλές εποχές. Όσο κι αν πρέπει να «σπάσουν αυγά» για να διορθωθεί η κατάσταση, η ΠΑΕ ΑΕΚ προβληματίζεται, διότι έχει ήδη περάσει την προσωπική της εξυγίανση και είναι άδικο για τον οργανισμό να πρέπει να υποστεί εκ νέου επανεκκίνηση. Και αν η διοίκηση μπορεί να το αποδεχθεί, ρωτήστε τους «παγωμένους» παίκτες που την Παρασκευή στα Σπάτα δεν μιλιόντουσαν σαν να είχαν χάσει 0-5 από τον Ατρόμητο.

Η ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου θα εκτόξευε την ήδη ανεβασμένη αξία όλων των παικτών που είτε θα έμεναν στην ομάδα με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη, είτε θα έφερναν λεφτά στα ταμεία. Τα παιδιά αυτά, τώρα, έχουν ξενερώσει και με το δίκιο τους. Το ίδιο και ο Πογιέτ. Γι’ αυτό σας λέμε ότι από τη μία δέχονται τις πράξεις του Κοντονή, από την άλλη νιώθουν για μία ακόμη φορά την αδικία στο πετσί τους!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα