Στους πέντε, δύο δεν χωρούν και… πέφτουν!

 

Η μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή μπορεί να κρίθηκε νωρίς και στη φετινή Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό να προβάρει ήδη το στέμμα, στην ουρά της βαθμολογίας όμως η κατάσταση μόνο ξεκάθαρη δεν είναι.

Μετά και τα αποτελέσματα της μεσοβδόμαδης 27ης αγωνιστικής, μάλιστα, το τοπίο έγινε ακόμα πιο… ομιχλώδες με πέντε ομάδες να εμπλέκονται δυνατά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, κι άλλες δύο (Κέρκυρα, Παναιτωλικός) να αγωνιούν λιγότερο, καθώς έχουν φροντίσει να πάρουν σημαντική απόσταση από τη 15η και τη 16η θέση. Αμφότερες, ωστόσο, έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Η «Α» παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα των πέντε αντιπάλων που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή τους, εξηγώντας πόσους βαθμούς χρειάζεται ο κάθε ένας για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (26β.)

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται απογοητευτικά για τον Αστέρα, που στο πρόσφατο παρελθόν συνήθιζε να παλεύει για τα πλέι οφ και όχι για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Με το πρόσφατο τρίποντο στη Λάρισα οι Αρκάδες έσπασαν σερί 8 αγωνιστικών χωρίς νίκη, αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα τρίποντο ακόμα για να πάνε στους 29 πόντους και να εξασφαλιστούν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Αν δεν το πάρουν αύριο κόντρα στην Ξάνθη που δίνει τη δική της μάχη για να μπει στην πεντάδα, η αγωνία θα μεγαλώσει και οι δύο τελευταίοι αγώνες κόντρα στην ουραγό Βέροια (εκτός) και τον Ηρακλή (εντός) θα αποκτήσουν μεγάλη κρισιμότητα. Θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρουν τη «βασίλισσα του βορρά» την επόμενη εβδομάδα, καθώς ενδέχεται μέχρι τότε να έχει υποβιβαστεί για εξωαγωνιστικούς λόγους.

 

ΛΑΡΙΣΑ (24 β.)

Έμπλεξε για τα καλά η Λάρισα μετά τη βαριά μεσοβδόμαδη ήττα-σοκ από τον Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα εντός έδρας.

Γενικά οι Θεσσαλοί δεν βγάζουν πάνω στο χορτάρι το ίδιο πάθος από την ημέρα που αποχώρησε ο Σάκης Τσιώλης κι όσο βλέπουν την απόσταση από τις θέσεις του υποβιβασμού να μειώνεται, τόσο αγχώνονται.

Αύριο τους περιμένει στο Περιστέρι ο άνετος Ατρόμητος και μένει να δούμε αν το μονόπλευρο ενδιαφέρον θα καθορίσει την τύχη της αναμέτρησης. Ακόμα πιο δύσκολο το πρόγραμμα στη συνέχεια κόντρα σε Ξάνθη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός), αντιπάλους που θα ψάχνουν βαθμούς ως το τέλος.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (22β.)

Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο «Καυταντζόγλειο» κόντρα στον Ηρακλή το μέλλον του Λεβαδειακού στη Σούπερ Λιγκ κρέμεται από μία κλωστή.

Πέρα από την έλλειψη αποφασιστικότητας που συντροφεύει τον φετινό Λεβαδειακό και τη δεδομένη απουσία του πιο ικανού σκόρερ του (Μάντζιος), την κατάσταση καθιστά ακόμα πιο… ζοφερή το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών. Οι «πράσινοι» υποδέχονται αύριο τον Ολυμπιακό που θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τον τίτλο και αμέσως μετά θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζουν στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (22β.)

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Ηρακλής μπαίνει με… φόρα στην τελική ευθεία, μετά τις δύο σερί νίκες απέναντι σε Κέρκυρα και Λεβαδειακό κι έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να πετύχει τον… 13ο και πιο σύγχρονο άθλο.

Αύριο στα Γιάννενα το ενδιαφέρον θα είναι μονόπλευρο, με τον ΠΑΣ να σκέπτεται ήδη την επόμενη σεζόν, το γεγονός αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε τις προηγούμενες αγωνιστικές να κόψει βαθμούς από αντιπάλους που τους χρειάζονταν περισσότερο.

Σε ανάλογη φάση ενδέχεται ο Ηρακλής να βρει τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης, τους οποίους αντιμετωπίζει διαδοχικά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

 

ΒΕΡΟΙΑ (19β.)

Η Βέροια έχει την πιο δύσκολη αποστολή, ειδικά μετά την αδυναμία της να στείλει φάκελο στην Επιτροπή Αδειοδότησης. Έδειξε, ωστόσο, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ότι αγωνιστικά δεν είναι διατεθειμένη να τα παρατήσει.

Χρειάζεται, πάντως, 3 στις 3 νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Ξάνθη (εκτός), οι οποίοι για την ώρα μόνο αδιάφοροι δεν είναι. Ένα πραγματικό θαύμα δηλαδή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα