Στους 101 οι νεκροί από τη γρίπη

Κάθε μέρα και νέα θύματα προστίθενται στον κατάλογο των νεκρών από τη γρίπη.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι θάνατοι έφτασαν στους 101 ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευθεί από τις αρχές του έτους 272 ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 46 άνθρωποι.  Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα η γρίπη θα βρίσκεται σε έντονη δραστηριότητα για αυτό εφιστούν την προσοχή σε όσους πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα και είναι οι πιο ευάλωτοι ασθενείς απέναντι στην εποχική γρίπη.

Πάντως, στην πλειοψηφία τους τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.). Μάλιστα, από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αποδείχθηκε ότι είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα καθώς έχουν τα θλιβερά πρωτεία στον κατάλογο με τους νεκρούς της γρίπης εφέτος. Ακολουθούν οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα οι οποίοι επίσης επλήγησαν από τον ιό της γρίπης και κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Ανίσχυροι –και ανεμβολίαστοι- απέναντι στους ιούς της γρίπης ήταν και οι διαβητικοί ασθενείς καθώς επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι .Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης θα παραμείνει σε υψηλό σημείο για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες προτού αρχίσει να πέφτει και να υποχωρεί η νόσος. Αυτό σημαίνει ότι στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να εισάγονται βαριά περιστατικά, αλλά και ότι θα καταγράφονται θάνατοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα