«Στοχευμένη προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας»

Για στοχευμένη προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας, με πρόσχημα το προσφυγικό και τη σύνδεσή του με τρομοκρατικές ενέργειες, έκανε λόγο -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «η κρίση προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται με ανοιχτή πόρτα από την Τουρκία», εξηγώντας ότι η χώρα μας είναι το ευρωπαϊκό κομμάτι που δέχεται πρώτο το πρόβλημα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι  υπάρχει ντόμινο αποκλεισμού από Σλοβενία-Κροατία-Σερβία και Σκόπια. «Είναι λάθος αυτό, άλλωστε η εθνικότητα δεν είναι αυτή που σε καθιστά μετανάστη ή πρόσφυγα. Δυσαρέσκεια για τη θέση αυτή των χωρών, έχουν εκφράσει και η Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας. Κάθε εβδομάδα είμαστε σε τηλεδιάσκεψη, όπου προσπαθούμε για μη μονομερείς ενέργειες», τόνισε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε:

«Πετύχαμε να μπορούν να περνούν τα Σκόπια και οι πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις διεθνείς οργανώσεις, δεν θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα στη γείτονα. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα συνεχίσουν, ώστε να μην εγκλωβίζονται στα σύνορα, μια και μιλάμε για οικογένειες και αναπήρους και όχι μόνο άνδρες».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα της τρομοκρατίας, ο κ. Μουζάλας είπε:

«Υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια ενοχοποίησης της χώρας μας, η οποία απογυμνώνεται τελικά, μια και η χώρα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ως όφειλε, είχε τακτοποιήσει και πιστοποιήσει τους τρομοκράτες. Φθάνοντας εκείνοι στο Βέλγιο και στη Γαλλία, γιατί κανείς δεν κατέγραψε τίποτα;».

«Από την πλευρά μας σκληραίνουμε τα μέτρα ασφαλείας και θωρακίζουμε τη χώρα μας, παράλληλα δεχόμαστε και νέες προτάσεις αν χρειαστεί από την Ευρώπη. Σαφώς και εμείς έχουμε γίνει και πιο σοφοί και πιο προσεκτικοί. Έχουμε ζητήσει 600 άτομα ως ενίσχυση από τη FRONTEX, έχουν έρθει 300, για να προστεθούν και στο δυναμικό της πιστοποίησης» συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Θα φανεί αν η Τουρκία, με τη συνδιάσκεψη για το θέμα, θα ανταποκριθεί θετικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα