Στο απυρόβλητο; Όχι πια!

Ο ΠΑΟΚ είχε επενδύσει πολλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά σε ομάδες με απαιτητικό κόσμο, όπως οι οπαδοί του, οι υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος πληρώνονται ακριβά.

Οι Θεσσαλονικείς υποστηρικτές του «δικέφαλου του βορρά» και ειδικότερα ο πατήρ και ο υιός Σαββίδης μπορεί να… σεληνιάζονται όταν ακούνε την λέξη «πρωτάθλημα», όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και μάλιστα πριν από παραδοσιακό ντέρμπι εκτός έδρας δεν είναι καθόλου καλός σύμμαχος.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πήγε… σεμνά και ταπεινά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το γεγονός ότι βρέθηκε (προσωρινά) στην κορυφή της βαθμολογίας έγινε προϊόν επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, η οποία όπως φάνηκε όχι μόνο δεν βοήθησε καθόλου, αλλά μάλλον άγχωσε επιπλέον τους ποδοσφαιριστές.

Οι υπερβολικές προσδοκίες καλλιεργήθηκαν κυρίως στην ανοιχτή προπόνηση της Τούμπας 3 ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία εκείνη την ημέρα μετατράπηκε σε προκαταβολική… φιέστα νίκης, γι’ αυτό και η ήττα στις λεπτομέρειες έκατσε… βαριά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Κι επειδή ο Ιβάν Σαββίδης γιγαντώνεται διαρκώς στην ελληνική ποδοσφαιρική σκηνή και όχι μόνο, έχοντας βάλει δεκάδες εκατομμύρια στους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, η οργή του κόσμου κατευθύνθηκε στον προπονητή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής όλων μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν του καταλογίζουν μόνο το αρκετά επιφυλακτικό στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μόνο μετά το 65΄ φάνηκαν απειλητικοί οι Θεσσαλονικείς στο Φάληρο, όταν οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αρχίσει να σκέφτονται πώς θα προασπίσουν το 1-0 και φυσιολογικά έδωσαν γήπεδο στους αντιπάλους τους.

Ήταν, όμως και οι δηλώσεις του Ρουμάνου κόουτς μετά το παιχνίδι που ενόχλησαν μέχρι ένα βαθμό τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Λουτσέσκου απέδωσε την ήττα της ομάδας του στον παράγοντα… τύχη, υποστηρίζοντας ότι ο αντίπαλος δεν κέρδισε επειδή ήταν καλύτερος. Η ουσία, όμως, είναι πως ο «δικέφαλος του βορρά» δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πρωτιά πριν από ένα σπουδαίο παιχνίδι και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον μετέτρεπε νωρίς μέσα στην σεζόν σε επίδοξο πρωταθλητή.

Το βέβαιο είναι πως ο Λουτσέσκου δεν απολαμβάνει πλέον της ασυλίας που είχε μέχρι και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μπορεί στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου με γκολ τού Μακ στο 90΄ η πρώτη μεγάλη κρίση να αποφεύχθηκε, τα δύσκολα, όμως, είναι μπροστά. Μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου οι Θεσσαλονικείς έχουν ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα και αρκετά ντέρμπι, τα οποία θα κρίνουν πολλούς και πολλά, αρχής γενομένης από την δευτεριάτικη (30/10) αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης που δεν αποτελεί και αμελητέα ποσότητα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ

«ΔΙΠΛΟ» ΓΙΝΕΤΑΙ;

Το πιο απίθανο στατιστικό του ΠΑΟΚ ακόμα και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πως βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει εκτός έδρας. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως σε 4 ματς μακριά από την Μακεδονία έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά!

Προφανώς και το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και όσο η πρώτη εκτός έδρας νίκη δεν έρχεται τόσο αυτό μεγαλώνει, και μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να διορθώσει στην πορεία την κακή εκτός έδρας εικόνα του, γιατί χωρίς «διπλό» διεκδικητής τίτλου δεν νοείται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα