Στο απόσπασμα το υπουργικό με εκτελεστή τον Λιάκο

Τα προαπαιτούμενα και η τρέχουσα αξιολόγηση θα κρίνει το μέλλον των υπουργών

Σε στενό κλοιό πολιορκίας βρίσκονται οι υπουργοί. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή να κλείσουν τουλάχιστον 26 ακόμα προαπαιτούμενα την εβδομάδα που διανύουμε και πριν την άφιξη των θεσμών την επόμενη Τρίτη.

Με τον ρόλο του επόπτη να έχει δοθεί στον υφυπουργό Δημήτρη Λιάκο ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους, το μέλλον των υπουργών θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την εισήγηση που εκείνος θα κάνει στον πρωθυπουργό.

Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει πως το μέλλον των υπουργών επαφίεται στην επιτυχία τους ή όχι στην τρέχουσα αξιολόγηση μιας και το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αλλάξει το συνολικό χρονοδιάγραμμα με τους δανειστές που θα οδηγήσει, κατά τον προγραμματισμό, στην έξοδο από τα μνημόνια όπως τουλάχιστον το εννοεί ο πρωθυπουργός.

Πέραν των πλειστηριασμών, στο ιδιαίτερα δύσκολα θέματα εντάσσονται οι «αναδιαρθρώσεις» των κοινωνικών επιδομάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και οι αλλαγές στον χώρο της ενέργειας.

Εφόσον όλα πάνε καλά στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται η τεχνική συμφωνία με την εκταμίευση της δόσης να αποφασίεζεται στις 22 Ιανουαρίου. Αυτά είναι ζωτικής σημασίας μιας και θα είναι η αρχή των συζητήσεων για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αλλά και την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα