Στο Αυτόφωρο ιδιοκτήτης ταβέρνας γιατί έσπασε το 48ωρο «λουκέτο»

Τρεις μήνες φυλάκιση “εισέπραξε” ένας άνδρας 56 ετών, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι παραβίασε το 48ωρο κλείσιμο που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του, όταν ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών βεβαίωσαν σχετικές φορολογικές παραβάσεις.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία και κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και το πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορος του 56χρονου ισχυρίστηκε ότι έπεσε, όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.«Τη μάζεψα και την τοποθέτησα σε ένα τραπέζι εντός του καταστήματος» είπε στην απολογία του ο ιδιοκτήτης, τονίζοντας ότι η ταβέρνα παρέμενε κλειστή και δεν λειτουργούσε.

Το γεγονός ότι  η πράξη σφράγισης είχε ξεκολληθεί από την ταβέρνα επιβεβαίωσε ο αστυνομικός που το πρωί της Κυριακής έκανε τον σχετικό έλεγχο, ο οποίος εξεταζόμενος ως μάρτυρας κατέθεσε πώς  έλειπε μεν η πράξη από την πόρτα (σ.σ. “Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα” εξήγησε) αλλά ανέφερε στο δικαστήριο ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε.

 

Ο 56χρονος δεν έπεισε τους δικαστές και εν τέλει το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.

 

Θυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κλιμάκιο ελεγκτών της ΓΓΔΕ έκανε έφοδο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει καμία απόδειξη στις περίπου 30 παρέες που έτρωγαν στην ταβέρνα. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, τού επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα