Στο εδώλιο για τη διπλή ληστεία στο Βελεβνετό Κοζάνης

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση της διπλής ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης. Στο εδώλιο κάθονται οι νεαροί Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού κατά συρροή κ. α.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε  στις 29 Νοεμβρίου με μερίδα των κατηγορουμένων να επιτίθενται σε μέλη της έδρας, τους συνηγόρους υπεράσπισης να υποβάλλουν αίτημα αναβολής και τον εισαγγελέα της έδρας Γρηγόρη Πέπονη να προτείνει τη διακοπή της δίκης όχι όμως την αναβολής της.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι πέντε από τους κατηγορούμενους, ενώ ο Δημήτρης Πολίτης εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Οι παρόντες κατηγορούμενοι ανέγνωσαν δηλώσεις τους κατά την έναρξη της διαδικασίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η καταδίκη τους έχει ήδη αποφασιστεί.

Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου. Τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Ο Νίκος Ρωμανός κατήγγειλε  πως οι τράπεζες αποτελούν κατεστημένο και για το λόγο αυτό θα είναι απέναντί τους.

Μετά την ανάγνωση των δηλώσεών τους, οι τρεις κατηγορούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Νίκος Ρωμανός και Φοίβος Χαρίσης Πούλος αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ οι Ανδρέας Μπουρζούκος και Ανάργυρος Ντάλιος παρέμειναν στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα