Στο εδώλιο ο Μαρτίνης για… αμαρτωλές προμήθειες του «Ερρίκος Ντυνάν»

Δεν έχουν τέλος τα δικαστικά μπλεξίματα για τον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη. Η εισαγγελέας Εφετών, που μελέτησε τη δικογραφία για τις προμήθειες του νοσοκομείου από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International, αποφάσισε την παραπομπή του σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν η σύζυγος του Γεωργία Μαρτίνη και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης. Με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου εισηγείται την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων σε δίκη για την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας, η οποία φέρεται να κατέβαλε «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, του “Ντυνάν”.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό της δωροδοκίας, που λογίζεται ως ζημιά του νοσοκομείου, κατέληξε μέσω έξι λογαριασμών σε τράπεζα της Ελβετίας.

Να θυμίσουμε ότι για την υπόθεση της επίμαχης προμήθειας ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και πριν λίγο καιρό και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, ενώ τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα