Στο εδώλιο ο 23χρονος για την κακοποίηση της 16χρονης στην Πάρο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται την Τρίτη ο 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τη βάναυση κακοποίηση της 16χρονης, πριν από δύο καλοκαίρια στην Πάρο.

Η ίδια η 16χρονη Μυρτώ, αφού πέρασε επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα.

«Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το παιδί, όχι για μένα. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν» δήλωσε η μητέρα της κατά την άφιξή στους στην Ελλάδα, το περασμένο Σάββατο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη.

Το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.

Σχετικά με τον 23χρονο κατηγορούμενο από το Πακιστάν, τον περασμένο Οκτώβριο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για ψευδή ανωμοτί κατάθεσή του σχετικά με την ηλικία του.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς τότε η οικογένεια της μικρής και αρκετοί από τους μάρτυρες κατηγορίας ήταν στις ΗΠΑ μαζί με την Μυρτώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα