Στο μικροσκόπιο της Συγγρού οι «κινήσεις» Τσίπρα

Η Ν.Δ. με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην θέση του προέδρου έχει κάνει την ανάγκη φιλοτιμία ψηφίζοντας όλα τα δύσκολα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Όμως όπως διαμηνύουν από την Συγγρού , η ανοχή και η διάθεση για συνεννόηση προς τον Πρωθυπουργό μοιάζουν να εξαντλούνται. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός ουδεμία διάθεση δείχνει για συνεννόηση με την αντιπολίτευση, χωρίς τις ψήφους της οποίας δεν θα περνούσαν τα σχέδια νόμου από τη Βουλή, ενώ στενοί του συνεργάτες, όπως οι Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρης Βίτσας, σε συνεντεύξεις τους διατηρούν σταθερά υψηλούς τόνους έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, παράλληλα, δείχνουν το δρόμο προς τις κάλπες.
Ο Μεϊμαράκης, σε συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες, μπορεί μεν να μην αμφιβάλλει, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό, για την προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ωστόσο διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο κ. Τσίπρας θα τηρήσει τη δέσμευση που έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα τους αιφνιδιάσει εκλογικά. Αντιθέτως, ενισχύεται η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση και ψήφιση της συμφωνίας, θα επιδιώξει το εκλογικό άλμα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ανοχή των πολιτών, παρά τα μέτρα, και τα υψηλά επίπεδα προσωπικής του αποδοχής από τους εκλογείς.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., συνεπώς, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο εγκλωβισμού στους σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού, κάτι που προφανώς θα επιδιώξει να αποφύγει. Η Νέα Δημοκρατία, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο στελεχών θα αναδείξει, εφεξής, ότι ο μόνος λόγος προσφυγής στις κάλπες είναι τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εάν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην καμπούρα τη δικιά μας ή στην καμπούρα της όποιας αντιπολίτευσης θα λύνει τα εσωτερικά του προβλήματα και θα κυβερνά με τον τρόπο με τον οποίο δεν κυβερνά σήμερα είναι βαθιά νυχτωμένοι» ήταν η χαρακτηριστική φράση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από το σύνολο του πολοτικού κόσμου.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης – που δέχεται και τις οχλήσεις στελεχών που τάσσονται υπέρ μίας πιο σκληρής στάσης έναντι της κυβέρνησης, θα ζητήσει, προσωπικά, από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει πολιτική δέσμευση ότι προτεραιότητά του θα είναι η σταθεροποίηση της χώρας, κάτι που απαιτεί την υλοποίηση του προγράμματος για κάποιους λίγους έστω μήνες, και εν συνεχεία η πολιτική και εκλογική διάσωση του ίδιου και του κόμματός του.
Περιοδείες
Πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα για αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζει η Ν.Δ., καθώς τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης εκτιμούν ότι οι εξελίξεις λόγω της αστάθειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.
Το σχεδιασμό των επισκέψεων του Βαγγέλη Μεϊμαρακη και των στελεχών της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα έχει αναλάβει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος. Κατά τις περιοδείες αυτές θα υπάρχουν συναντήσεις, τόσο με στελέχη της ΝΔ στις κατά τόπους νομαρχιακές, όσο και με εκπροσώπους των φορέων κάθε πόλης.
Ο εκλογικός σχεδιασμός της Ν.Δ. θα γίνει επίσημος στις αρχές Σεπτεμβρίου και με την ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής από τον κ. Μεϊμαράκη, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από όλες τις τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ προχωρά και η κατάρτιση του ιδεολογικού προγράμματος και του Σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κεντροδεξιά παράταξη μέσα στο Φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα