Στο Παρίσι για τη συνάντηση κορυφής για την ανεργία ο Α. Σαμαράς

Στο Παρίσι για να συμμετέχει στη δεύτερη συνάντηση κορυφής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης μεταβαίνει την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση θα συμμετέχει κι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος φθάνει στη γαλλική πρωτεύουσα σήμερα το βράδυ.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, έχουν προσκληθεί οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι υπουργοί Εργασίας, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνάντησης κορυφής που έγινε για τους νέους, στις 3 Ιουλίου στο Βερολίνο, όπου οι Ευρωπαίοι είχαν αποφασίσει να συντονίσουν μια ολόκληρη «πανοπλία μέτρων» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων Ευρωπαίων που είναι άνεργοι και που ανέρχονται στα έξι εκατομμύρια.

Ανάμεσα στα μέτρα, ήταν ένα πρώτο πακέτο των 6 δισ. ετησίως για τη διετία 2014 -2015, ήτοι 12 εκατ. ευρώ. Φέρει την ονομασία “Πρωτοβουλία για τη νεότητα” και αφορά της περιοχές που υποφέρουν ιδιαίτερα σε 13 χώρες.

Τα κράτη – μέλη έχουν κληθεί να υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εθνικά σχέδια Απασχόλησης πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, για να μπορέσουν να επωφεληθούν από το 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα