Στο Πεκίνο και ο Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Στο Πεκίνο, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός και  πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, κατόπιν πρόσκλησης της Κινεζικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπανδρέου θα παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής “Μια Ζώνη, ένας Δρόμος” (Belt and Road High Level Forum), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου 2017.

Στη Σύνοδο αυτή, στην οποία θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καθώς και επικεφαλής Διεθνών Οργανισμών, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η Σοσιαλιστική Διεθνής, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει έναν στρατηγικό διάλογο με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και η ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της  παγκοσμιοποίησης.

Η κινεζική πρωτοβουλία “Μια Ζώνη, ένας Δρόμος”, στα χνάρια του ιστορικού Δρόμου του Μεταξιού, στοχεύει να ενώσει την Κεντρική Ασία με τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη μέσα από πολυδιάστατες συμπράξεις και επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, των μεταφορών, της τεχνολογίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού. Η Ελλάδα και το λιμάνι του Πειραιά αποτελούν έναν σημαντικό κόμβο αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου.

Ομιλία

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα. Όπως είπε «Δεξιά και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλώνουν αντίπαλοι Αλλά, είναι τόσο ίδιοι. Συναλλάσσονται με συμφέροντα και κατεστημένα και υπηρετούν το ίδιο παρασιτικό, πελατειακό σύστημα εξουσίας. Συμμετέχουν σε θέαμα εντυπώσεων, χωρίς αύριο για τους Έλληνες και την πατρίδα. Μόνοι κερδισμένοι, όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα σε αυτήν τη χώρα. Όσοι επιδιώκουν να αποσπάσουν και το τελευταίο απόθεμα κουράγιου από τους Έλληνες. Θλιβεροί διαχειριστές μιας πολιτικής που αναπαράγει καθημερινά δεινά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα