Στο πλευρό Καμμένου ο Λεβέντης

Ένα απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος πιέζει με κάθε τρόπο για την αγορά νέων πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων.
Ο κ. Λεβεντης πήρε το λόγο κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια για την επέτειο των 70 ετών από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Και με την ευκαιρία έθιξε το ζήτημα της αγοράς των πολεμικών αεροσκαφών F-35 το οποίο προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης είχε «απειλήσει» με κατάθεση ερώτησης μαζί με άλλους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε δηλώσεις του εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στην επικειμένη αγορά. Χθες το βράδυ μάλιστα εντάχθηκε αιφνιδίως στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. Κίνηση που είχε προφανή στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις του.
Ο Βασίλης Λεβέντης παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες είναι κρίσιμες λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Συνέδεσε όμως την αγορά των F-35 με την υποχρέωση της χώρας «να εγγυηθεί τα Δωδεκάνησα διότι μπορεί να υπάρξει απειλή. Οι Τούρκοι μπορεί να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου και τότε θα πρέπει να απαντήσουμε και εμείς» κατέληξε.
Η διαπραγμάτευση
Στο μεταξύ η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωση της ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με καυστικό τρόπο: «Η διαπραγμάτευση αρχίζει και τα ψέματα τελειώνουν. Οι σοφιστείες, ότι για όσα επιβαρυντικά μέτρα λάβουμε, θα μας δώσουν αντίστοιχα ευεργετήματα, θα αποδειχθούν επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Απομένουν σοβαρότητα και οι μεταρρυθμίσεις». Διαφορετικά, εκτιμά η ΕΚ, «το πολιτικό σύστημα οδηγεί τη χώρα στην πτώση στο κενό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα