«Στο πλευρό της Ελλάδας η Ευρώπη»

Συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τον προβληματισμό για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον Επίτροπο Μετανάστευσης να τονίζει πως “Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας”.

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και στο εσωτερικό της Ελλάδας συνεργασία μεταξύ των αρχών.

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας, οικονομικά, πολιτικά, με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία, στα νησιά κυρίως, ενός τείχους, το οποίο δεν θα είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν στην Ευρώπη, αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων», σημείωσε.

Ο Αβραμόπουλος εξήρε «τη στάση της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, των αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους θα ξεπεραστεί.

Αλλά θα πρέπει να εντατικοποιηθεί περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι έκταση της Ευρώπης και όταν για την Ευρώπη ισχύει η ευρωτουρκική συνεννόηση, εκ των πραγμάτων φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αποτελεσματικότερης και καλύτερης συνεργασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα