Στο πρότυπο της Άρσεναλ ο Παναθηναϊκός!

Το μοντέλο λειτουργίας της Άρσεναλ, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης των ακαδημιών, όσο και σε επίπεδο σκάουτινγκ, προτίθεται να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι» και, όπως ανέλυσε τις σκέψεις του στους ανθρώπους της ομάδας, το μοντέλο που εφαρμόζει ο Αρσέν Βενγκέρ στους «κανονιέρηδες» του Λονδίνου ταιριάζει απόλυτα στοn σύλλογο της Αθήνας, καθώς προσφέρει άμεσα αποτελέσματα και μακροχρόνια προοπτική.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι μία νέα ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Η συνεργασία με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν αφορά μόνο την ανεύρεση παικτών, αλλά συνολικότερα την οργάνωση της ΠΑΕ, με συγκεκριμένο μακροχρόνιο πλάνο και τη δημιουργία των δομών  και των βάσεων, για ένα στάνταρ μοντέλο το οποίο θα ακολουθηθεί. Οι «πράσινοι» έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρότζεκτ για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα «ανοίγματα» του προηγούμενου καλοκαιριού οδήγησαν την ομάδα σε μία αποτυχημένη χρονιά, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Σε πρώτη φάση, οι προσδοκίες των «πράσινων» από την πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι συγκεκριμένες:

1)Στον Παναθηναϊκό έχουν σκοπό να αναπτύξουν ένα ευρύ δίκτυο παραγωγής παικτών, με συνδέσεις στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, όπου βγαίνουν ταλέντα με ελάχιστο κόστος. Ο Ζιλμπέρτο έχει δουλέψει πάνω σε αυτόν τον τομέα και είναι σε θέση να οργανώσει το απαιτούμενο δίκτυο.

2)Στόχος είναι η εκ μετάλλευση των γνωριμιών και του ονόματος του Ζιλμπέρτο, τόσο στη Βραζιλία και την ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όσο και στην Αγγλία. Oι διασυνδέσεις του στην Premier League είναι σημαντικές, ενώ το όνομά του μετράει.

3)Το θέμα του Ζιλμπέρτο αφορά και τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει το αντίβαρο της παρουσίας του Κριστιάν Καρεμπέ στους «ερυθρόλευκους», ο οποίος έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, τόσο σε επίπεδο μεταγραφών, όσο και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων.

 

Το μακροχρόνιο πλάνο

Σε βάθος χρόνου, ο στόχος είναι να παράγονται παίκτες, να εντοπίζονται περιπτώσεις με προοπτική και να προσφέρουν αρχικώς σε αγωνιστικό επίπεδο και ακολούθως σε οικονομικό, με την παραχώρησή τους σε τιμή αρκετά αυξημένη σε σχέση με εκείνη που αποκτήθηκαν. Ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα ότι η ομάδα θα πρέπει να αυτοσυντηρείται και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχει έσοδα απ’ όλες τις πιθανές πηγές.

Ο Βραζιλιάνος που θα αναλάβει τη διεύθυνση των «πράσινων» έχει πολλές ιδέες, τις οποίες έχει δει να εφαρμόζονται από τον Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ο μπούσουλας που θα ακολουθήσει σχετίζεται με το μοντέλο οργάνωσης των Λονδρέζων, ενώ οι γνωριμίες του στην Αγγλία ενδέχεται να ανοίξουν την πόρτα σε αρκετές περιπτώσεις.

 

Η περίπτωση του Φλαμινί

Όπως φαίνεται, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν έχασε χρόνο, καθώς φέρεται  να έχει φέρει σε επαφή τον Παναθηναϊκό με τον άσο της Άρσεναλ, Ματιέ Φλαμινί, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και προορίζεται για αντικαταστάτης του Μίκαελ Εσιέν στη μεσαία γραμμή των «πράσινων».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει εκ των έσω πληροφόρηση ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επικοινωνήσει με τον 32χρονο Γάλλο, προκειμένου να του εκδηλώσει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού συλλόγου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Φλαμινί δεν ήταν αρνητικός, λέγοντας πως η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ελληνική ομάδα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τον ίδιο.

Θέμα ικανοτήτων και ετοιμότητας δεν τίθεται, ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» είναι το «βαρύ» συμβόλαιο του Γάλλου και βέβαια ο ανταγωνισμός, καθώς η περίπτωσή του απασχολεί αρκετές ομάδες, τόσο από την Αγγλία, όσο και από τη Γαλλία.

 

 

Τη Δευτέρα παρουσιάζεται η… νέα Λεωφόρος

 

 

Την παρουσίαση των έργων ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα (9/5) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Οι εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν με την τοποθέτηση νέων σουιτών, από τις οποίες αναμένονται σημαντικά έσοδα, τη βελτίωση των αποδυτηρίων και την προσθήκη 2.000 θέσεων στην εξέδρα που βρίσκεται από την πλευρά της οδού Τσόχα.

Το «τριφύλλι» έχει οργανώσει καμπάνια, μέσω της οποίας θα ενημερωθούν οι οπαδοί για το πλάνο και την πρόοδο των έργων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα