Στο… σπίτι του ο «καλπάζων συνταγματάρχης»

Σαράντα τρία χρόνια μετά τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ήρθε η ώρα ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας του Γουέμπλεϊ, Φέρεντς Πούσκας να μείνει για πάντα στο γήπεδο στο οποίο δοξάστηκε.

Ο «καλπάζων συνταγματάρχης» όπως ήταν το προσωνύμιό του τιμήθηκε από την οικογένεια του Παναθηναϊκού καθώς πλέον η θύρα 3 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κοσμείται από την προτομή του αείμνηστου Μαγυάρου.

Στην λαμπερή εκδήλωση βρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Φέρεντς Πούσκας αλλά και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν που πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε τον Φέρεντς Πούσκας σε μια εποχή που δεν τον ήθελε ούτε η ίδια του η χώρα», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προτομή κάτω από τη μορφή του Φέρεντς Πούσκας έγραφε «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς», το γνωστό μότο που χρησιμοποιούσε ο Μαγυάρος κόουτς για να δώσει θάρρος στους ποδοσφαιριστές του.

Πέρα από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και την πρέσβειρα της χώρας στην Αθήνα, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρεσβείες της Αλγερίας, της Λετονίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας και φυσικά ποδοσφαιριστές από την ομάδα του Γουέμπλεϊ.

Απουσίασαν μόνο ο Άνθιμος Καψής και ο Κώστας Ελευθεράκης για προσωπικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα