Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι αστυνομικοί για το νέο μισθολόγιο

Μία ακόμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά ενάντια στο νέο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, κατέθεσαν η ΠΟΑΣΥ, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών και μεμονωμένοι αστυνομικοί.

Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι ένστολοι. Με τις νέες πρόσφυγες του υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας που ορίζει τα απώτατα δικαιώματα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, της ουσιαστικής Δικαιοσύνης και της νομιμότητας. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν την ακύρωση του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικοί όλων των Σωμάτων, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, κ.λπ.).

Στρέφονται επίσης και κατά της εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε στις από 19 Σεπτεμβρίου 2017 για την εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους. Στις νέες πρόσφυγες γίνεται και επίκληση της νομολογίας (παλαιότερες αποφάσεις) τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών τους.

Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ (εκτός των ομαδικών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί) είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα