Στο συνέδριο της Ν.Δ. Φώφη και Σταύρος

Αποδέχθηκαν την πρόσκληση και θα μιλήσουν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως απάντηση στην αβρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε αυτό του Ποταμιού τον Φεβρουάριο του 2016 στο Περιστέρι.

Και οι δύο αρχηγοί, που βρίσκονται πλέον υπό τη στέγη του Κινήματος Αλλαγής αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να παραβρεθούν και να χαιρετήσουν στο συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο. Κι όπως λένε συνεργάτες τους είναι μία καλή ευκαιρία να αναδείξει το διακριτό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής από τη Ν.Δ., όσο και αν τα δύο κόμματα χτυπούν την κυβέρνηση, μη αφήνοντας καμία …παρεξήγηση να πλανάται.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Γεννηματά θα αναδείξει τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή στην χρεοκοπία της χώρας, ενώ από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει για τα συνθήματα και τις θέσεις του Ποταμιού που αντέγραψε η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παρεμβάσεις

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής μπορεί ακόμη να μην έχει συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά ήδη πιέζει αρκετά την GENNHMATAκυβέρνηση, όπως έγινε και με την κοινό σχέδιο νόμου από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Κι όπως λένε πηγές του Κινήματος Αλλαγής στόχος της Φώφης Γεννηματά είναι σε κάθε θέμα που απασχολεί τους πολίτες να παρεμβαίνει δυναμικά με προτάσεις προς την κυβέρνηση που θα λύνουν τα προβλήματα και όχι μόνο με καταγγελτικό και αντιπολιτευτικό λόγο. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συνταγών θεωρούν στο Κίνημα Αλλαγής, ότι θα αυξήσει το βαθμό αξιοπιστίας προς τους πολίτες και θα μεγαλώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα μαζί με όλους τους βουλευτές, ειδική ημερίδα πάνω στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η πρόταση νόμου που κατέθεσε δηλαδή μαζί με το Ποτάμι και με την υπογραφή της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη και όλων των υπολοίπων μελών της ΔΗΣΥ, θα αναδείξουν την πρότασή τους μιλώντας σε ειδικούς αλλά και φορείς που σχετίζονται με την υπόθεση. Όπως λένε επιτελείς της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής , «η προστασία πρώτης κατοικίας αποτελεί το μαλακό υπογάστριο της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης που απώλεσε το θετικό της πλεονέκτημα». Για αυτό και είναι πρώτης τάξεως θέμα από το οποίο ταλαιπωρούνται σύμφωνα με τα στοιχεία χιλιάδες οφειλέτες που έχουν κόκκινα δάνεια στις τράπεζες και κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στο δεύτερο μείζον θέμα όπως αυτό που εξελίσσεται στο τομέα των προσφύγων, η Φώφη Γεννηματά σκοπεύει να παρέμβει ως εξής: Αμέσως μετά τις γιορτές και στις αρχές του νέου χρόνου, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. Το νησί του αιγαίου που τα τελευταίο χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης. Θα επισκεφθεί το χώρο που φιλοξενούνται πρόσφυγες θα δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσής τους, και να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γαληνό που βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα