Στο σφυρί και μέσω internet τα σπίτια όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνουν  οι περιουσίες των οφειλετών από κατάσχεση , με  απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνας Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ίντερνετ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicreveneu.gr) δημοσιεύονται πλέον  τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και στο μικροσκόπιο- σε πρώτη φάση- μπαίνουν όσοι  χρωστούν ποσά άνω των 300.000 ευρώ.

Θα βγαίνουν φωτογραφίες στο internet,  θα μαθαίνουν και άλλες λεπτομέρειες όπως την τιμή της πρώτης προσφοράς και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του πλειστηριασμού και οι ενδιαφερόμενοι θα “χτυπούν” το ακίνητο.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση:

Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας

Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστον τα ακόλουθα:

– Τα στοιχεία της επισπεύδουσας αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του καθ΄ου η εκτέλεση.

– συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου

 

– φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου στοιχείου, εφόσον υφίσταται

 

– η τιμή της πρώτης προσφοράς

 

– το όνομα και η ακριβής διεύθυνση τους υπαλλήλου του πλειστηριασμού

 

– ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

“Ανέβηκαν” οι τρεις πρώτοι πλειστηριασμοί

Στο μεταξύ, ένα ξενοδοχείο 14.000 τμ στη Ζάκυνθο και δύο αγροτεμάχια στη Χαλκίδα είναι τα πρώτα ακίνητα οφειλετών που αναρτήθηκαν ήδη -πριν καν στεγνώσει η μελάνη στην απόφαση την οποία υπέγραψε χθες η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου- στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν μέσα στον επόμενο μήνα (έως τέλος Οκτωβρίου) στο σφυρί είναι:

–          ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΚΤΗΡΙΟ 41 στρέμματα στο Βαθύ Χαλκίδος. Αν και η αξία του εκτιμάται  στα 3.750.000 ευρώ, ως 1η τιμή προσφορά εμφανίζεται τιμή  στα 6.260.000 ευρώ!

–          ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ 2.391,50 τ.μ. του ιδίου οφειλέτη, με αναγραφόμενη αξία 7500  ευρώ, η πρώτη προσφορά ορίστηκε  στα 38.000 ευρώ!

–          ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 14.623 ΤΜ στις Ρίζες Ζακύνθου με 7 τριώροφα κτίρια. Η αξία του αποτιμάται στα 55 εκατομμύρια και βγαίνει σε πλειστηριασμό στα 44.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα