Στο «σφυρί» και το AELFC Arena

Την άμεση εκποίηση του ΑEL F.C. ARENA που ανήκει στον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, αποφάσισε η τράπεζα Πειραιώς, εξαιτίας της μη εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων της «Γήπεδο Α.Ε.» που ανέρχονται αυτή τη στιγμή στο ποσό των 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην ιδιοκτήτης των «βυσσινί» είχε όραμα, πήρε δάνειο από τη Marfin, έχτισε το γήπεδο, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η κρίση και παράλληλα αποφάσισε να παραιτηθεί από το ποδόσφαιρο. Επτά χρόνια μετά δεν μπορεί να είναι «κύριος» στις υποχρεώσεις του και η Τράπεζα Πειραιώς – που απορρόφησε τη Marfin – αποφάσισε να πλειστηριάσει το γήπεδο-στολίδι με τιμή έναρξης τα 19.000.000 ευρώ.

Το AEL F.C ARENA ανεγέρθηκε σε ένα σύνολο 144.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει κατασκευαστεί εντός των διεθνών προδιαγραφών της ΟΥΕΦΑ, κατηγορίας τριών αστέρων. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2010.

Το γήπεδο περιλαμβάνει 38 σουίτες (με χώρο για 12 άτομα στην κάθε μία), χώρο στάθμευσης για 1.104 οχήματα, ενώ διαθέτει προοπτική για δημιουργία εμπορικών χρήσεων τριγύρω από αυτό.

Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 16.118 θέσεις με δυνατότητα άμεσης επέκτασης σε 22.500 θέσεις.

Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από την “Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες Ο.Ε.” ενώ για την κατασκευή του συνεργάστηκαν οι εταιρείες ΝΤΟΝΤΟΣ ΑΤΕ, ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ και ΕΡΓΟ3 ΑΤΤΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα