Στο… σφυρί Μανιάτης, Σιόβας

Δεν αποτελεί είδηση ότι στον Ολυμπιακό έχουν ως προτεραιότητα το θέμα των αποχωρήσεων και θέλουν το συντομότερο να ξεμπερδεύουν με δύο παίκτες που είναι ανενεργοί από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι Μανιάτης και Σιόβας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό το 2017, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο.

Μόνο σε μία περίπτωση θα μείνουν στον Πειραιά. Αν δεν βρουν ομάδα να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους αλλά αυτό δεν φαντάζει και τόσο δύσκολο. Άλλωστε ο πρώτος έπαιξε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης και δεν τα πήγε άσχημα, ενώ ο δεύτερος ήταν πέρυσι βασικό στέλεχος της άμυνας και θα αποτελέσει χρήσιμη μονάδα όπου και να πάει, τουλάχιστον εντός Ελλάδας.

Προτεραιότητα λοιπόν για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να ξεμπερδέψουν γρήγορα με τις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις, που δεν κοστίζουν και λίγα. Αν μείνουν εώς το καλοκαίρι, μαζί με τα μπόνους π.χ. κατάκτησης πρωταθλήματος μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος!

Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο είναι ότι υπάρχει κινητικότητα και για τους δύο, αρκετό καιρό προτού ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Δεν είναι δηλαδή όπως τον Αύγουστο, όπου ο Μανιάτης ήθελε να πάει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και από τη στιγμή που δεν έβρισκε κάτι στα στάνταρ που είχε θέσει, προτίμησε να παραμείνει στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας ότι δεν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής.

Ο Σιόβας το προσπάθησε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, αλλά ας όψεται ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος ήταν ο κύριος λόγος που δεν μετακινήθηκε στην Μπέτις. Τώρα όμως στους Ανδαλουσιάνους υπάρχει ο Βίκτορ που γνωρίζει καλά τον υψηλόσωμο στόπερ.

Ακούγεται τις τελευταίες ώρες ότι ενδέχεται το θέμα των δύο Ελλήνων άσων να λυθεί ακόμα και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Για τον Σιόβα υπήρχε ενδιαφέρον από την Αγγλία. Τώρα προκύπτει και από άλλη ομάδα της Ισπανίας. Στην Ρωσία ακόμα τον “γλυκοκοιτάζουν”. Το ίδιο ισχύει και για τον Μανιάτη, ο οποίος έχει βρεθεί στα “ραντάρ” ομάδων από Ρωσία, Βέλγιο και από τον ΑΠΟΕΛ. Όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν αποχωρήσουν τον Γενάρη…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα