Στο ΤΑΙΠΕΔ το 30% του Ελληνικού με απόφαση του ΣτΕ

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάει με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το 30% των εκτάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής. Ωστόσο το θέμα είναι πιθανόν να τεθεί εκ νέου προς κρίση εφόσον εκδοθούν νέες αποφάσεις σχετικά με την μεταβίβαση των έργων και υπάρξουν σχετικές προσφυγές.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, καθώς και 10 κάτοικοι του Ελληνικού. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τέσσερις αποφάσεις (1902-1905/2014) απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες οι προσφεύγοντες στρέφονταν κατά της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής, όπως και εκτάσεως 4.850 τετραγωνικών μέτρων στην χερσόνησο του Αγίου Κοσμά.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές επισημαίνοντας ότι οι πράξεις που προσβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες και δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους συμβούλους Επικρατείας. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφεύγοντες μπορούν να επανέλθουν ενώπιον του ΣτΕ εφόσον υπάρχουν εξελίξεις όπως για παράδειγμα υπουργικές αποφάσεις που να τους θίγουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα