Στο… χρονοντούλαπο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο!

Η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, να οδηγήσει εσπευσμένα τη Βουλή των Ελλήνων στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει και τις… παράπλευρες συνέπειές της, εκτός βέβαια των προφανών πολιτικών εξελίξεων.

Πιο συγκεκριμένα, ευνοημένος από την όλη ιστορία βγαίνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, αλλά και οι πρόεδροι των υπολοίπων Ομοσπονδιών, οι οποίοι έβλεπαν την Πολιτεία να επιχειρεί τον έλεγχο των δραστηριοτήτων τους, μέσω της σύνταξης νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο είχε δοθεί προς συζήτηση και αργότερα θα δινόταν προς ψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας παγώνει κάθε νομοθετική ή άλλη μεταρρύθμιση, μεταξύ των οποίων και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, εναντίον του οποίου ξεσηκώθηκε ολόκληρη η… υφήλιος, προκειμένου ο Σαρρής και η παρέα του να διατηρήσουν τον έλεγχο της ελληνικής διαιτησίας, των επιχορηγήσεων και πάει λέγοντας.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και η παρούσα κυβέρνηση δεν καταφέρει να βρει τους απαιτούμενους 180 βουλευτές, οι οποίοι θα υπερψηφίσουν την πρότασή της για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η χώρα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, τότε το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Ανδριανός, είναι πολύ πιθανό να μπει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» και να χαθεί στη λήθη. Πολύ δε περισσότερο, αν αλλάξει η πολιτική ηγεσία του τόπου, οπότε όσα μέτρα και νομοθετήματα επιχειρούσε να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά, θα ακυρωθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα