Στο 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη

Άπαντες απογοητευμένοι έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Δευτέρας μετά το 1-1 μεταξύ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ. Οι «κυανέρυρθροι» μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους έξι, αλλά δεν πλησίασαν στους τέσσερις, ενώ η Ένωση έμεινε μεν αήττητη, αλλά και εκτός πεντάδας!

Ο Μανόλο Χιμένεθ εγκλώβισε με το σύστημα του τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και παράλληλα τον αιφνιδίασε με την εντολή του να πατάει αντίπαλη περιοχή ο Γιόχανσον. Η ΑΕΚ αμυνόταν με ένα σφικτό 4-3-3, τις γραμμές κοντά και τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο να μένουν ψηλά, αλλά στην επίθεση το σύστημα μετατρεπόταν σε 4-2-2, με τον Αραούχο να βγαίνει για βοήθειες και τον  Γιάκομπ να μπαίνει στο αντίπαλο κουτί διαρκώς (χάνοντας και δύο ευκαιρίες). Όλοι μα όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο και μετά το δεκάλεπτο κυριάρχησαν, για να σκοράρει ο Αρούχο στο 38’ με διαγώνιο σουτ μετά από ασίστ του Μάνταλου.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν στην αρχή να γίνουν απειλητικοί με μεγάλες πάσες προς τα πλάγια της ΑΕΚ, θέλοντας να χτυπήσουν στο ένας προς ένας με αντίπαλο τον Ντιντάκ με τον Κολοβέτσιο, αλλά δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα, αφού είτε οι «κιτρινόμαυροι» έβγαιναν τέλεια στο χώρο, είτε η μπαλιές των παικτών του Πανιώνιου ήταν άστοχες.

Στην επανάληψη οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αποφασισμένοι να μπαίνουν πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, δύο φορές απείλησαν  την ΑΕΚ και στην τρίτη περίπτωση, στο 60’, βρήκαν το γκολ με τον Μασούρα έπειτα από θαυμάσια προσπάθεια και σέντρα του Βλάχου. Στη συνέχεια και μέχρι το 75’η Ένωση ήταν και πάλι αυτή που κυκλοφορούσε την μπάλα, ωστόσο κάπου εκεί ο Μανόλο Χιμένεθ άρχισε να τα χάνει με τις επιλογές του από τον πάγκο, βγάζοντας τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, τον Αραούχο, φορτώνοντας την ΑΕΚ με δύο βαριά φορ, αφήνοντας γυμνή τη μεσαία γραμμή και κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει τη νίκη στον Πανιώνιο, ο οποίος δεν τα κατάφερε, όμως, αφού έχασε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που βρήκε στο τέλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (80’ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (45’ Γεσίλ), Μπεν (90’+ Γκιοτά)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Ντιντάκ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες. Κολοβέτσιος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (83’ Πέκχαρτ), Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (66’ Αλμέιδα), Αραούχο (79’ Μπακασέτας)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα