Στο +10% τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤO… ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑ FM O ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προανήγγειλε το πρωί και δια ραδιοφώνου ο Χρήστος Σπίρτζης, προκαλώντας ακόμη ένα «αχ» στους πολίτες που επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ BHMA FM, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών κατέστησε σαφές ότι «δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις», προσθέτοντας ότι το υπουργείο του εξετάζει το ενδεχόμενο «να γλιτώσουμε τις κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων».

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις επερχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια στην άνοδο του συντελεστή του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ενώ ως προς την «διάσωση» των καρτών ο υπουργός εξήγησε πως αυτό θα επιδιωχθεί επειδή τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τις χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς.

Αντ΄ αυτού επιλογή είναι «να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι», όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη τιμή του απλού ενιαίου εισιτηρίου είναι 1,20 ευρώ και με την εφαρμογή του ΦΠΑ 23% η τιμή του θα αυξηθεί στο 1,30 ευρώ. Αντίστοιχα, η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα πάει στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ που κοστίζει σήμερα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εξάλλου και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, επιχειρηματολογώντας ότι «δεν μας βρίσκουν σύμφωνους αλλά είμαστε δέσμιοι της συμφωνίας». Πιο ειδικά ο υπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των αεροδρομίων και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λέγοντας γοια με τα απ΄ρωτα ότι η διαδικασία θα περατωθέι ΄μεχρι το τέλος του 2015, για δε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

«Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα