Στο 12% η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση την συγκεκριμένη δημοσκόπηση το Κίνημα Αλλαγής είναι πολύ κοντά στο να πιάσει διψήφιο νούμερο, είναι στο 9,5%, ενώ στην επόμενη Βουλή πέντε κόμματα θεωρούνται σίγουρα, ενώ το παλεύει η Ένωση Κεντρώων.

Αναλυτικά: Ν.Δ. 30%, ΣΥΡΙΖΑ 18%, Κίνημα Αλλαγής 9,5%, Χρυσή Αυγή 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, ΑΝΕΛ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%, ΛΑΕ 1,5%, Πλεύση 1%, Άλλο κόμμα 4,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 15%, η δηλωμένη αποχή καταγράφεται στο 17%, ενώ το άκυρο-λευκό στο 6%.

Αρνητικοί

Ταυτόχρονα οι ερωτηθέντες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί ως προς την στάση της κυβέρνησης σε τρία μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία». Αίσθηση προκαλεί ότι συμφωνούν με αυτό πάνω από έξι στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα