Στο 4,875% το επιτόκιο του πενταετούς ελληνικού ομολόγου

Το απόγευμα θα κλείσει το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014.

Με το άνοιγμα των προσφορών, οι πρώτες εκτιμήσεις των ανάδοχων τραπεζών, έδιναν το επιτόκιο στο 4.875%. Σταδιακά ωστόσο το επιτόκιο κάποιες ώρες αργότερα έφτασε να κυμαίνεται στο 4,75%.

Η κυβέρνηση με το συνδυασμό της ταυτόχρονης ανταλλαγής και της δημόσιας προσφοράς επιδιώκει να επιτύχει επιτόκιο της τάξης του 4,5% ή δυνατόν και χαμηλότερο.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Αναλυτές της ING εκτιμούν πως το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει περί τα 3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη WSJ, στην έκδοση του νέου ομολόγου θα συμμετέχουν και ελληνικές τράπεζες με συνολικό ποσό 1 δισ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα